maandag 6 april 2009

Een hypotheek of geldlening berekenen

Een hypotheek berekenen? Lees dit artikel eerst.

Een hypotheek berekenen is niet niks. Meestal gaat het bij een hypotheek calculatie om een termijn beslissing. Daarom is het de moeite waard om alles goed te berekenen. Door een online lening of hypotheek berekening goed te organiseren kun je fors besparen op de kosten.

Het eerste dat je moet doen is je financiƫle situatie in kaart brengen. Een hypotheek krijgen wordt er namelijk bepaald niet makkelijker op als je een BKR notering open hebt staan. Vanzelfsprekend kun je wel geld lenen met een BKR codering.

Zorg er ook voor dat alle benodigde stukken klaarliggen. Elke kredietverstrekker zal minimaal een exemplaar van je jaaropgaaf en twee loonstrookjes moeten hebben. Als je het beste berekening wilt, geef jouw adviseur dan zoveel mogelijk gegevens. Ook krijg je op deze manier een stuk sneller een nieuwe hypotheek.

Vraag bij meerdere hypotheekverstrekkers een hypotheek offerte op om de beste rente te krijgen. Door offertes naast elkaar te leggen van verschillende banken en geldverstrekkers doe je de beste hypotheek aanvraag. Je hoeft niet te verzwijgen dat je meerdere aanbieders bekijkt. Vermeld het en je hebt zelfs kans dat ze met een betere offerte komen vanwege de concurrentie van online.